Hírek

Nyolc díjat nyertek a makói diákok a lengyelországi rajzversenyen


A történelem és népi kultúra kategóriában I. díjat kapott Horváth Norbert Robin „Szárnyas lengyel huszár”, Czene Fanni „Lengyel szárnyas huszár” munkája, III. díjban részesült Igaz Jázmin „Táncosok” című alkotása. Mindhárman a Makói Általános Iskola tanulói.

A lengyel-magyar barátság kategóriában I. díjas lett Szabó Molli „Lengyel, magyar – két jó barát”, II. díjat kapott Stachó Natália „Barátság” című műve. Mindketten a Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium (SZIGNUM) tanulói.

 

Külön jutalmazták a SZIGNUM-ból rajzokat küldő 2. a, 3. a és b osztályok következő alkotásait: Forgács Regina, Gregor Lilla „Lengyel-magyar barátság”, Keresztes Laura, Soós István „Lengyel-magyar barátság”, Pajcsin Napsugár: „A magyarok és lengyelek.”

A többi résztvevő és a fölkészítő tanárok elismerésül magyar, lengyel és eszperantó nyelvű oklevelet, köszönőlevelet kaptak.

A közös rajzpályázat gdanski szervezője, Małgorzata Zieba-Szmaglinska német és eszperantó nyelvtanár volt, aki 2013-ban a magyar kultúra ápolásáért és terjesztéséért Magyar Érdemrend lovagkeresztjének polgári tagozata kitüntetést kapta Áder János köztársasági elnöktől. A tanárnő felhívásában az szerepelt, hogy lengyel gyerekek rajzoljanak Magyarországról, magyar gyerekek pedig Lengyelországról. A cél, felkelteni a tanulók érdeklődését, hogy kölcsönösen megismerjék egymás életét és kultúráját.