Hírek

Díjazták a SZIGNUM pedagógusait


Barócziné Jantos Éva, Csapóné Mátó Mónika, Kúszné Nagy Tímea Noémi és dr. Páliné Brunnel Éva kapták meg az önkormányzati elismerést. Oklevelüket hétfőn, tanévzáró tantestületi szent misét követően Farkas Éva Erzsébet polgármester és Gilinger Ildikó, a Makó Város Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumi tagja adták át.

 

Az intézmény egy új díjat alapított, az a Boldog Gerhardinger Terézia-díj a Boldogasszony Iskolanővérek idén alapított elismerése, amelyet azon pedagógus kaphat meg, aki a szerzetesrend küldetésében odaadó szolgálatot tanúsít, tehát eleget tesz annak a jelmondatnak: „Mindazzal nevelünk, amik vagyunk és amit teszünk.”

 

 

Elsőként Horváth János igazgató-helyettes, matematika-ének szakos középiskolai tanárnak ítélték oda az elismerést. Az oklevél és pénzjutalom mellett a díjazott Brzózka Marek szobrászművész által tervezett, nyitott könyvet formázó plakettet vehetett át a rend tartományi tanácsának tagjától, Baráti Eszter M. Kinga nővértől.

 

+++

A pedagógusok személyes jutalmazása június elején kezdődött a városban. Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony és a kuratóriumi tagok egyike személyesen köszöntötte azokat az oktatókat, akiket igazgatójuk javasolt a kuratóriumnak az elismerésre. Bruttó 10 millió forintot osztottak szét. Az intézmények pedagóguslétszámaik alapján kaptak egy meghatározott összeget.