Makó

Hálózati hiba miatt borult vaksötétbe a Hunyadi utca


Korom András – Makó

Felháborítónak tartják a makói Hunyadi utcán élők, hogy immár teljes sötétség borul környékre, annak ellenére, hogy hetek óta jelentgetik be a közvilágítás hibáját.

A szomszéd utcában is csak rosszabbodott a helyzet, hiszen míg a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola előtt lámpatest működött, tegnap este már az sem égett.

A Hunyadi utca tegnap este. Gyalog is csak zseblámpával ajánlatos erre közlekedni.

– Zseblámpával, mobiltelefon fényénél vagy egyáltalán nem közlekedünk erre sötétedés után, hiszen bár új a járda, ám a piros téglákon a sötétben botorkálva könnyen el lehet esni – panaszolta egy idősebb a neve elhallgatását kérő asszony, aki hozzátette térdre is esett a minap.

– Nem tudom, hogy kinek kellene még szólni, magam vagy hatszor bejelentettem az interneten, sőt az áramszolgáltatónak is telefonáltam. Az utóbbinak hiába, csak az automatával tudtam “beszélni” így dolgom végezetlenül le is tettem a kagylót. Arra meg nincs idegem, hogy leballagjak az ügyfélszolgálatra, várakozzak egy fél napot az utcán, majd hazaküldjenek, ahogy történt még a télen, amikor a hidegben jól meg is fáztam – mondta egy másik panaszos.

A környéken élők most abban reménykednek, hogy végre történik valami.
– Vasárnap este végigbicikliztem a belváros, de csak egyetlen egy lámpa nem égett, a Hunyadi utca 11-13. előtt. tegnap és ma is alpolgármesterként telefonáltam a közvilágítás karbantartó cégnek, melytől azt az ígéretet kaptam, hogy ma vagy holnap megjavítják azt – mondta hírportálunknak Czirbus Gábor, az érintett terület települési képviselője.
Makó alpolgármestere tőlünk tudta meg, hogy vasárnaphoz képest romlott a helyzet az utcában tegnap már egyetlen lámpatest sem világított.

Czirbus Gábor ma délelőtt levelet kapott a közvilágítást karbantartó Sistrade Kft-től, miszerint az általa bejelentett Hunyadi utca 11-13. előtti közvilágítási lámpatest hálózati hiba miatt nem világít, ezért a javítása nem a a cég hatáskörébe tartozik. Ezt a hibát az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft-nek a Sistrade Kft. először tavaly december 15-én másodjára idén május 7-én hivatalosan is bejelentette.

Megkérdeztük a DÉMÁSZT-t hogy mikor lépnek az ügyben. Válaszukat közzétesszük.

update

Megérkezett a DÉMÁSZ Kommunikációs Csoportja válasza::”A jelzett területen a közvilágítási földkábel hálózaton több hibahelyet azonosítottak be az EDF DÉMÁSZ munkatársai. A hibák javítása folyamatban van.”