Makó

Útszűkítés a halálos kereszteződésben


Korom András – Makó

A makói elkerülőút és a Rákosi út kereszteződésében eredetileg körforgalmat terveztek, ám végül onnét valaki – alighanem takarékossági okok miatt – kihúzta azt, így az sima kereszteződés maradt. Nem is akármilyen, hiszen az autópályáról letérő, s a határ felé tartó, illetve a határtól az M43-as felé haladó hatalmas forgalom itt zúdul át, meglehetősen (élet)veszélyessé téve a csomópontot, ahol számos halálos baleset is történt. Annak ellenére, hogy az ide közeledők figyelmét eddig is nagyméretű sebességkorlátozó táblák hívtál fel – hiába.

A balesetsorozat megelőzése érdekében a rendőrség javaslatára nemrégiben útszűkítő táblákat helyeztek ki a csomópontnál, melyek miatt alaposan vissza kell venni a járművezetőknek a sebességet. Mind nappal, mind sötétedés után jól és egész messziről látható, hogy a kereszteződés előtt elfogy az egyik sáv.
A járművezetők zöme itt alaposan a fékre lép – igaz, tapasztaltuk – az elkerülőn vezetők egy kisebb továbbra is úgy zúg itt át, mintha misem történt volna.