Hírek

Ma még nem építették a földeáki utat


Korom András – Földeák

Bár a hónap eleji projektindítón Nagy Gábor, a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád megyei fejlesztési és felújítási osztályvezetője azt mondta: a Duna Aszfalt Kft. június 20-án indítja meg a munkálatokat a földeáki út Földeáki és Szikáncs közötti 7 kilométeres szakaszán, ma kora délután még nem volt nyoma egyetlen munkagépnek sem a két kistelepülés között.
A munka kezdetére azonban várhatóan nem kell sokat várni. Őszig mintegy 1 milliárd forint uniós támogatásból újítják azt fel, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője ígéretének megfelelően.

A munkálatok félpályás útlezárás mellett zajlanak majd. A teljes 7 kilométeres szakaszon nyolc méter széles útkoronát alakítanak ki, hatméteres burkolattal és egy-egy méteres padkákkal. A jelenlegi út nyomvonalát változatlanul hagyják. A kivitelezési szerződés szerint az első 7 kilométeres szakasz szeptember 20-ra készül el, a második 5 kilométeres (Földeák- Makó közötti részt is felújítják – a tervek szerint – idén október elejére. És ezzel egyidőben az út melletti árkokat is rendbe hozzák.