Hírek

Bokatörő, lyukas járdákon botladoznak a makóiak


Gajáta Fanni – Makó

Folyamatosan panaszkodtak a makóiak az utcafórumokon a felújított vagy épp a régi állapotukban hagyott járdák állapotára. Bokatörő kátyúk, gyökerek által felnyomott aszfalt, a járda szakaszos hiánya vagy már csak eszmévé foszlott darabjai keserítik meg naponta a közlekedők életét.

Jellemző kép a Bajcsy utcából. Bottal nem szerencsés itt útnak indulni.

A Bajcsy lakótelepen például arra panaszkodtak, hogy a nyárfa nem csak szöszöl, de a gyökerei felnyomták és eltörték a gyalogosok útjait. A Révész utcában elhanyagolt járdaszakaszokról szóltak  a makói városvezetésnek. Az is kiderült, hogy Ószegedi utca a páros oldalán több helyen egyáltalán nincs is járda.

Az Ószegedi út egy szakaszán nincs panasz a járda minőségére, ugyanis egyáltalán nincs is járda.


„Az utcafórumok visszatérő témái a járdaproblémák. Az emberek legtöbbször arra panaszkodnak, hogy a nem régen felújított szakaszokat hanyagul kivitelezték. Feltételezhető, hogy az előző városvezetés nem kérte megfelelően számon a kivitelezőket, nem ellenőrizték megfelelően ezeket a szakaszokat. Több helyen már az új városvezetés intézkedett a felmerült problémák miatt, garanciális javításokat kértek. A felelősségteljes ellenőrzés és az esetleges javíttatás mellett a makói önkormányzat keresi annak lehetőségét, hogy pályázati forrásból még több belterületi járdaszakasz újulhasson meg.” – válaszolta az üggyel kapcsolatos kérdésünkre a makói városháza.