Makó

Mocorgók ébresztették a Maros-partot


Bojtor Boglárka – Makó

Ma délelőtt a regisztráció után körülbelül tizenöt vállalkozó szellemű futó indult a rajtnál, és tette meg a neki tetszőleges távot. Páran a tíz kilométert választottak, de a bátrabbak huszonegy kilométert is futottak, mindenki edzettségi szintjének megfelelően. Az útvonal előre kijelölt, bár eltévedni nehéz, hiszen egyik oldalon a Maros a másikon pedig a töltés jelöli a helyet. Öt kilométerenként frissítő pontoknál ihattak, ehettek a versenyzők, hogy táplálják energia raktáraikat.

A rajtpisztolyt Czirbus Gábor, alpolgármester sütötte el és mindenkinek kellemes futást kívánt. A futók nagy tempóban indultak, mely remélhetőleg egészen Apátfalváig is kitartott.

A táv teljesítése után akinek kedve tartja délután öttől a Maros-parton szalonnasütésen evéssel, ivással pótolhatja az elégetett kalóriákat. Természetesen azok is csatlakozhatnak, akik a délelőtti megmérettetésen nem vettek részt, de szívesen töltenének egy kis időt Makó egyik legsportosabb csapatával.

A következő megmérettetés szeptemberben lesz, a IV. Marosmenti  félmaraton, melyre a lelkesebbek elkezdték a felkészülést.