Hírek

Díjlovaglás színesítette a családi lovasnapot


Bojtor Boglárka – Makó

Délután az időjárás is kedvezett a programnak, így jó páran összegyűltek a vásártéri lovaspályán. A rengeteg program közül garantáltan mindenki talált kedvéhez valót. A lovakat ma annyian simogatták, hogy szegény állatok lehet nem tudták hová tenni a nagy törődést. A hatalmas, gyönyörű paripák mellett a kétnapos kiscsikót is megláthatták a szemfüles látogatók. Bárki felülhetett a pacikra, vagy ha ehhez nem volt bátorsága, akkor lovaskocsikázni indulhatott.  Persze az igazi sláger, a csillámtetoválás sem maradhatott el. Most az eseményhez illően legtöbben ló formájút kértek.

Az előző lovasnaptól eltérően, most Babinszky Zsuzsanna díjlovagló bemutatóját láthatták, aki különleges bemutatóval készült. Mikroporttal felszerelve lovaglás közben minden mozdulatáról beszámolt a közönségnek. Zsuzsa 1999-ig díjugratásban, és máig díjlovaglásban jeleskedik. A versenyzés mellett lovak kiképzésével és lovasok oktatásával is foglalkozik.

A lovaglás a világ egyik legegészségesebb sportja. Javítja a tartást, erősíti a hátizmokat és fejleszti az izomerőt. – Javítja a mozgáskoordinációt és fejleszti az egyensúlyt is – konkretizálta az egészséghez kapcsolatos gondolatokat Gilinger Aliz, az egyesület oktatója. Mindemellett aki közelebb kerül a gyönyörű lovakhoz, az lelki harmóniát is kölcsönöz neki, mely elengedhetetlen a testi épséghez.

Aki a nap folyamán eldöntötte, vagy már korábban megfordult a fejében, hogy közelebbről megismeri a lovakat, rengeteg lehetősége lesz erre a nyáron. A Makói Lovas Egyesület több tábort is szervez, melyre a helyszínen vagy akár facebookon is lehet jelentkezni.