– Nem látszik ki a cipőm a mélyedésből! – mondta felháborodottan Kovács Sándor a makói egyes számú választókörzet képviselője a Sírkert utcán, az aszfaltozott úton állva. A szennyvíz-vezeték építés után a kivitelező cég feladata az utak helyreállítása, azonban ez több helyen eddig nem megfelelően történt a városban.

Kovács Sándor az egyik kátyúnál. A jelzőtáblát ide sem mostanában tették ki.

– Ma szennyvíz-csatornázási társulati ülés volt, amelynek a végén azzal a kérdéssel és kéréssel fordultam Ortutay Miklóshoz – annak a pályázatnak a projektmenedzseréhez, amiből a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése megvalósult – és a műszaki ellenőrhöz, hogy a több hónapja, többször kért garanciális hibajavításokat végezzék el mielőbb – folytatta a képviselő.

Azt a választ kapta, hogy azokon az utcákon, ahol nem kell aszfaltozni június 30-ig, ahol viszont kell, ott július 31-ig elvégzik ezeket a hibajavításokat. Az önkormányzat műszaki osztályának dolgozói nyilvántartást készítenek az úthibákról és árgus szemekkel figyelik a képviselővel együtt a határidők betartását.

A csatornázás utáni “helyreállítás” egyik jellemző példája. A selejt munka itt is megbosszulta magát.

Nem csak ők, hanem a makóiak is, hiszen a probléma zavarja a városlakókat, dühíti a közeli utcában élőket. Ottjártunkkor többen leszólították a képviselőt, azt kérve, intézkedjen végre valaki, mert tarthatatlan ez az állapot.

A Sírkert és a Dugonics utca sarkán a gerincvezeték fölött szakadt be az aszfalt. Ki is táblázták, azonban az arra közlekedőknek szinte már olyan, mintha az is az út része lenne. Ráadásul miközben kerülgetik, az egyébként eddig jól járható út szélét kezdik tönkre tenni. A kerékpárok, kismotorok de még az autók is nagyot koppannak néhány rosszul leaszfaltozott útrészen. Hasonló probléma van az Alkotmány és a Kossuth utca sarkán. Sok helyen a gerincvezeték miatt süllyedt meg az aszfalt, ezeket garanciális javítások keretében kell helyreállítania a kivitelezőnek.

Ha nem lenne bosszantó, röhögni lehetne a csapnivaló munkán. Most újra megjavítják majd.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest