Hírek

A Vaskapu utca a legproblémásabb Vertánon


Gajáta Fanni – Makó

Utolsó helyszínére ért az utcafórumok sorozata, ahol a Vertán-telepiek panaszát hallgatta meg Farkas Éva Erzsébet polgármester és Gáspár Sándor települési képviselő. A hallottak alapján a Vaskapu utca a legproblémásabb utca a környéken: többen is felszólaltak, hogy hanyagul vagy éppen sehogy sem tisztítják az árkokat, ezen kívül pedig járdaproblémákat is jeleztek a lakók. A Vaskapu közben ráadásul eső után a víz is megáll.

A Szép utcai járdára panaszkodtak a fórum résztvevői. Kiderült, a csatornázás után az autóbeállók és a járda alacsonyabbak lettek, mint az úttest, így az esővíz oda folyik. A páratlan oldalon lakó Vígh Zoltán: elmondta, a bicikliút sózása okozott károkat: nem csak az utat, de a házát is megmarta az útszóró só. Siket Tibor, a műszaki osztály vezetője állapotfelmérést ígért az ügyben.

Van, ahol a növényzet okoz problémát: a Virág és Szép utca sarkán lévő nyárfákra és a Juhász Gyula téren lévő fákra is panaszkodtak. Az utóbbi helyszínen nem csak ez okoz gondot, hanem – Kiss Imréné szerint – drogfészekké alakult a bolt melletti elhagyott épületrész.

Egy lakó az ideiglenes SZTK-ra panaszkodott: a folyosókon nem lehet kerekesszékkel megfordulni. A polgármester elmondta, alig 3 hetük volt helyszínt találni és ez a helyzet csak a kórház felújításáig marad. Azonban most annyi változást történt, hogy a gyermekrendelők egy szinttel feljebb kerültek, így nem egy térben kell lenniük a kicsiknek és az idősebbeknek.

Farkas Éva Erzsébet mindenkitől türelmet kért, a felírt panaszokra pedig megoldást ígért.