Hírek

Ősszel rendeznek városrész napot Gerizdesben


Gajáta Fanni – Makó

Farkas Éva Erzsébet és Marosvári Attila a Gerizdes városrészben tartottak ma késő délután utcafórumot, melyen meghallgatták az ott élők panaszait. A polgármester beszámolt az új képviselő-testület és a városvezetés eddig elvégzett munkájáról majd megígérte, szeptemberben a városrésznek egy egész napot szentelnek, ekkor a lakókat színes programokkal várják majd.

– Ez a városrész nagy körzet, a legnépesebb a városban. Területileg is nagyon elterül – mondta Marosvári Attila. – A platánfák klasszikus probléma itt, de polgármester asszonnyal megbeszéltük, hogy a fák karbantartását elvégezzük. Járdát kell építeni, csapadékvíz elvezető rendszereket kell fejleszteni.

Több utcában felmerült az a probléma, hogy szűk, emiatt a közlekedés nehézkes. Egy, a Verebes utcában élő hölgy érdeklődött, megoldható-e a szélesítés. Ebben az utcában nem csak emiatt szólaltak fel, hanem amiatt is, hogy a szennyvíz visszajön a házakban, de mint kiderült, erről az Alföldvíz Zrt. tud, és a technikai probléma csak ideiglenes áll fent.

A Tatár utcában élők fő gondja az, hogy az utca csak félig épült meg. – Rosszabb, mint a tanyavilág! – hangzott el egy hölgytől. Magas gazról és elhanyagolt portákról számoltak be több helyen is. A Nyizsnyai utca csak az elején és a végén van szépen megnyírva, a közepe viszont gazos. Többen az árkok takarításának a hiányát illetve a szennyezettségét panaszolták. Mint kiderült, erre a feladatra a Városellátó Nkft-nek 28 millió forintja van.

Kóbor kutyákról számoltak be a Honvéd utcán, emiatt veszélyes eljutni azokba gyárakba, amelyek a város szélén vannak. A Givaudan elviselhetetlen bűze ismét téma volt. Farkas Éva Erzsébet elmondta, a cég igazgatójától úgy tudja, június végére várható megoldás.