Hírek

Díszkorlát kerül az életveszélyes Makovecz téri medencék köré


Korom András – Makó

Mindkét baleset télen, azaz üres medencében, illetve este következett be. Többek szerint a gyér közvilágítás is közrejátszhatott a két esetnél, de az is, hogy a medence nedves időben csúszós széle alig 10 centi magas, így aki megbotlik/csúszik benne/rajta annak nagy az esélye, hogy a medencében kössön ki. Ha nincs benne víz, márpedig telente leeresztik azt, akkor belezuhanva alaposan megsérülhet – ahogy történt ez a korábbi két esetben is.  

Kicsi a medence pereme, és semmi sem véd a beleeséstől.

A balesetveszélyes medencék miatt Weszelyné Véghseő Henriett települési képviselő (Fidesz) még áprilisban nyújtott be indítványt az önkormányzathoz, melyben  írta, hogy sajnálatos módon nincs eléggé kivilágítva a tér, a medence partja nincs körbeépítve, korlát híján pedig balesetveszélyes lehet. Ezért azt javasolta, hogy  virágládákkal és korlátokkal kerítsék el azt.
Egyik medence környékén sem látható, hogy akár december, akár a képviselői indítvány óta eltelt két hónap alatt bármivel is elkerítették volna.

Érdeklődésünkre az önkormányzattól megtudtuk: díszkorlát kerül a Makovecz-téri medence köré, ezt a Városgazdálkodási Nkft. munkatársai készítik el. Az árajánlatokat már bekérték.

A válaszból azonban nem derült ki, hogy a korlátokat mikor helyezik el – így csak felételezhető, hogy akkor már állni fognak, amikor késő ősszel a medencék vizét ismét leeresztik.