Hírek

5 ifjú tehetség 80 műve tekinthető meg a Városházán


Gajáta Fanni – Makó

Czirbus Gábor alpolgármester nyitotta meg ma délelőtt a 15. Jubileumi Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelepet.  Az alpolgármester beszédében elmondta, nagyon fontosnak tartja a tehetséggondozást a művészetek területén is.

– Nagyobb érdeklődés tapasztaltam, mint amennyire én gondoltam, de ennek külön örülök. Most már értem, miért 15. éve annak, hogy megrendezik az Ifjúsági Művésztelepet. Makó önkormányzata is kiemelten támogatja a tehetséggondozást, így a művészetit is.

Kocsisné Maráczi Margit és Oláh Nóra művészeti tanárok hosszan kiemelték az 5 alkotó, Gera Ákos, Inokai Máté, Kurusa Anna, Marshall Tamás és Vajka Petra erősségeit a művészet területén. Mind a két pedagógus büszke tanítványaira.

Kurusa Anna, a makói József Attila Gimnázium diákja elmondta, már nagyon régóta alkot. – Amióta az eszemet tudom, azóta rajzolok. Ami eszembe jut, ami érdekel, azt lerajzolom. A kiállításon sok képem megtekinthető, festett és ceruzával készült is. Általában épületek, növényzet, de szinte minden képes megihletni.