Hírek

Görög helytartó vette át az irányítást a Bartók iskolában


Korom András – Makó

Igazi vidám iskolai napot rendeztek ma délelőtt a Bartók iskolában, ahol teljesen felborult a hagyományos élet, hiszen az utolsó tanítási napon a gyerekek által megválasztott helytartó, a 7. z-s Szabó Réka vette át az irányítást az igazgatótól.

– Rendkívüli diáknapot szerveztünk Görög örömök címmel az utolsó tanítási napra, mely lényege, hogy a gyerekek képletesen elutazhatnak Görögországba, s megismerhetik az ott élőket, a tájat, a kultúrát – mondta Csillagné K. Kis Edina, a Bartok iskola alsó tagozatos pedagógusa.

 

 

A program a reggeli megnyitóval kezdődött, melyen a hatodikos lányok eljárták Zorba táncát is. A felső tagozatosok közül többen is indultak a helytartóválasztáson, melyen a választásra jogosult alsó tagozatosok legtöbb szavazatot a 7. z-s Szabó Rékára adták, aki esküt tett, hogy gondolkodik a nap remek hangulatáról.

 

 

– A saját osztályom bízott meg, hogy képviselem őket a helytartó választáson – árulta el Szabó Réka, aki egész kortesbeszéddel győzte meg a választóit. Réka hosszabb iskolai szüneteket, rövidebb órákat, korlátlan mobiltelefon és internethasználatot ígért, illetve azt, hogy modernizálná a kórus repertoárját.

– Tabletek segítségével tanulnánk, a tananyagot a tanárok e-mailben küldenék el, s sok vetélkedő és sportnap színesítené az iskolai életet – tette hozzá azzal, hogy helytartóként az a feladata, hogy biztosítsa a vidám légkört, s megesküdött, hogy a házi feladat és dolgozat szavak kiejtését megtorolja. De csak azzal, hogy a tanárokat jó kedvre és nevetésre ítéli – tette hozzá.

 

 

A gyerekek saját játékaikat a görög bazárban értékesítették, majd az alsósok (természetesen görög) játékokat játszhattak, tzatziki salátát kóstolhattak pitával és olívabogyóval. De készítettek labirintust is.

A felsősök a tánctanulás és a görög finomságok kóstolása mellett görög társasjátékokkal múlathatták az időt, illetve görög szavakat próbáltak leírni, a görög abc csöppet sem könnyű betűivel.

 

Persze nem csak görög ruhás gyerekekkel találkoztunk, de a nyár közepén rénszarvas agancsos. nyakában majmot hordó furcsa figurával, lánynak öltözött fiúval és számos babérkoszorús, tógás istennel és félistennel is is. A nap fényét az óriáscsecsemők megjelenése és a pólójaikra aláírásokat gyűjtő végzősök emelték.