Hírek

Focimeccsel avatták a Szent István téri sportpályát


Korom András – Makó

Ma délelőtt a 8. SZIGNUM nap keretében adta át a gyerekeknek és a felnőtteknek a felújított, jelentősen modernizált sportpályát Farkas Éva Erzsébet. Makó polgármestere elmondta: magukat megnevezni nem óhajtó vállalkozó támogatásaként és a képviselő-testület tagjai több millió forintos hozzájárulásával május elején indult el a sportpálya felújítása.

– Annak örülnék a legjobban, ha minden városrészben ilyen, vagy ehhez hasonlító sportteret tudnánk átadni. Bízunk abban, hogy a következő években több ilyen, az egész város számára hasznos közösségi teret biztosíthatunk – mondta.
Hozzátette: nem csak azért fontosak ezek, mert a mozgás lehetőségét, ezzel az egészségmegőrzést is szolgálják, hanem azért is, mert szabadidős elfoglaltságot jelentenek a családoknak és a gyerekeknek. Ez a sportpálya nem csak a SZIGNUM diákjai, de a környéken élőknek is ezt nyújtja.

Czirbus Gábor alpolgármester elmondta: a pályát a régi, töredezett aszfaltra felragasztott  többrétegű rekortánnal, azaz gumival borították, s nem csak kispályás futball és kézilabda mérkőzésekre, lábtengóra és teniszezésre és röplabdára is alkalmas, de két kosárpalánkot is felszereltek. A régi balesetveszélyes drótkerítés helyett pedig az egészet műanyag hálóval kerítették körbe. Most azért ezt a pályát újították fel, mert ez az, amit nagyon sokan használnák hétvégén és délutánonként, illetve jó időben itt tartják a SZIGNUM diákjai testnevelés óráit is. Felhívta a figyelmet, hogy a sportpálya melletti játszótér négy új játékkal bővült, s a meglévőket is felújították, s feltöltötték a homokozókat is.

Az új sportpályát a SZIGNUM-os tanár diák focimeccsel avatta fel a pályát, majd a nézőtéren a meccset buzdító gyerekek betódultak a kapuján, hogy örömükben fussanak benne néhány kört.

– Ez egy közösségteremtő nap, amikor az osztályok együtt vannak, hiszen a gyerekek ritkán keverednek egymással, hiszen tanév közben inkább a munkával foglalkoznak – mondta Szűcs Péter igazgató. Hozzátette: a nap  szervezői, azaz a testnevelés szakos tanárai jóvoltából került a programba a vidám pszichofitness délelőtt Deák László Attila ultrafutóval. A napot egyébként egy TÁMOP-os pályázat segítségével rendezték.