Hírek

A DK letakarta a jéggyár melletti óriásplakátot


Gajáta Fanni – Makó

Élesen bírálja a Demokratikus Koalíció makói szervezete azokat a bevándorlással kapcsolatos plakátokat, amelyeket város- és országszerte kihelyeztek. Véleményük szerint, a kormánynak  nem erre kellene költenie az adófizetők pénzét.

– A Demokratikus Koalíció tiltakozik a Nemzeti Konzultációs plakátok ellen. Véleményünk szerint, ez rombolja a környezetünket, tulajdonképpen ez egy vizuális környezetszennyezés – mondta el a mai sajtótájékoztatón Mucsi Tamás, a DK választókerület elnöke. – Az elköltött pénzek helyett arra kellett volna odafigyelni, hogy hogyan eshetett az meg, tegnap 25 ezer ember maradt ivóvíz nélkül Makón. Beigazolódott a Demokratikus Koalíció félelme, miszerint veszélyben van a térségi vízszolgáltatás, és amelyet az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatója levélben le is írt, miszerint ez a rezsicsökkentés következménye. Üdvözöljük a belső vizsgálatot, reméljük, hogy arra is ki fog terjedni, hogy a rezsicsökkentés hatással volt-e a szolgáltatás kimaradására. (Mint arról beszámoltunk a vízhiányt elekromos hiba okozta – a szerk.)

– A Demokratikus Koalíció szeretné megóvni vizuális környezetszennyezéstől a makóiakat. Ugyanakkor, ezt a plakátot az adófizetők pénzéből helyezték ki. Semmiképpen nem szeretnénk ezt megrongálni, ezért egy takarófóliával vonjuk be. Így tiltakozva a konzultáció ellen, ami gyakorlatilag a Fidesz figyelemelterelése a Questor-botrányról. Tudjuk, hogy a Fidesznek ez a taktikája, hogy a baklövéseiket egy ellenség keresésével próbálják elfedni – tette hozzá a választókerületi elnök.

Mucsi Tamás azt is elmondta, hogy várják pénteken és vasárnap a piacnál azokat, akik hasznos dologra szeretnék felhasználni az állam által kiküldött Nemzeti Konzultációs levelet. – Az összegyűlt leveleket elvisszük a méh-be és az értük kapott pénzből támogatjuk az éhező gyerekeket. Jelenleg 88 darabot kaptunk már.

A választókerülti elnök Török Miklós segítségével fóliázta le a jéggyár melletti órásplakátot. Képeink ezt ábrázolják.