Makó

Fergeteges fináléval zárta az évet a VargaBalett Táncműhely


Bojtor Boglárka – Makó

– Nagyon büszke vagyok a növendékeimre, remekül sikerült a tegnapi előadás- mondta a keddi gála előtt Varga József, a VargaBalett táncműhely művészeti vezetője. – Sajátjuknak élték meg a táncosok a koreográfiákat, ami hatalmas eredmény. Ez az este az egész éves munkánk befejezése – tette hozzá.

Idén először két napos volt a gála, hiszen immár százharminc növendék táncolt, köztük szegediek is. Hétfőn egy nagyobb szabású, kedden pedig egy belsőségesebb hangulatú gálán mutatták be tudásukat a balettosok. Az első előadást Farkas Éva Erzsébet polgármester nyitotta meg. Majd Juronics Tamás Kossuth-díjas és érdemes művész, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője és 2015-től a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja mondta el elismerő szavait a balerinákról.

A keddi előadásra készülődés a kicsiknek talán még izgalmasabb volt, ekkor hirdették ki az „Én és a balett” című rajzverseny eredményeit. A közönségdíjas Rovó Ivett lett. A felső tagozatosok első helyezettje Csorba Gitta, akit Majoros Vanda és Magyar Dorka rajzai követtek, a kategória különdíjasa pedig Szabó Réka. A kisiskolások helyezettjei: Csiky Boglárka, Kovács Kincső, Asztalos Amanda és a különdíjas Sonkovits Anna. Az ovisok közül Igaz Zoé Kamilla, Tóth Anna és Katona Jázmin kapta meg megérdemelt jutalmát alkotásáért.

A vizsgaelőadást élvezve mindenki láthatta azokat a koreográfiákat, melyek országosan ismertek lettek és a legnevesebb versenyeken dobogós helyezéseket értek el. Mellettük a kisebbek is a közönség nagy kedvencei lettek, akik pillangókként, méhecskének öltözve vagy éppen kisegér szerepében tették magukévá a színpadot. Minden csoport vastapsot érdemelt, így többször meghajolt a színpadon. A sikerek után pedig jött a megérdemelt ünneplés konfetti és lufi esővel, a VargaBalett Táncműhely összes növendékével a színpadon. Varga József mellett Szalai Alexa Rita és László Lívia is hatalmas energiát fektet a táncműhelyen tanulók fejlesztésébe, mindehhez a szülők a ráadás, így születnek meg a tökéletes koreográfiák.

A gálaműsorok egyben vizsgaelőadások is voltak, de a nyár sem múlhat el balett nélkül a tehetséges gyerekek számára. Június 22-től balerina tábort, augusztusban pedig intenzív tánckurzust és színjátszó tábort rendeznek nekik.

A szerző és Veres-Gera Zorka képei a gáláról: