Hírek

A makói polgármester balesete


Korom András – Makó

Még a múlt hét pénteken szenvedett szerencsés kimenetelű balesetet Farkas Éva Erzsébet. A polgármester maga erősítette meg azokat az értesüléseinket, miszerint a Makó-Térségi Viziközmű Kft. társulási üléséről távozva a Pápay iskolába igyekezett, amikor a Szegedi úton, a két körforgalom között egy előtte közlekedő román rendszámú személyautó erőteljesen lefékezett. A polgármester hátulról ennek koccant neki a város tulajdonában lévő önkormányzati Forddal.

– A román autó vezetője nem állt, meg az ütközést követően, hanem cserben hagyva elhajtott a helyszínről, s én hívtam ki a rendőrséget a baleset helyszínére is – mondta.
Farkas Éva Erzsébet hozzátette: a koccanásban a bal térdén szenvedett zúzódásokat de ez nem akadályozta városvezetői teendői ellátásában, igaz két napig egy kicsit nehezen ment, de már jól van.

A városi Fordban – miután azzal legfeljebb csak 30-cal haladt – csak annyi kár esett, hogy leesett a rendszáma, megsérült a rendszámtábla tartója, illetve a lökhárítója.
– A városi autónak van Cascoja, ezért a kárt teljes egészében a biztosító fizeti – tette hozzá Makó polgármestere.

+++

Miért a polgármester vezetett?

 

Farkas Éva Erzsébet a képviselő-testület áprilisi rendkívüli ülése döntése szerint – ahogy arról korábban beszámoltunk – vezetheti az önkormányzati tulajdonban, illetve a polgármesteri hivatal kezelésében lévő autókat.