Hírek

Magyaros motívumokat is rajzoltak a JAG német vendégdiákjai


Gajáta Fanni – Makó

Immáron 11. éve tart a magyar és a német gimnázium közti szoros kapcsolat. Tegnap Löbauból érkeztek a diákok, akik 5 napot tartózkodnak a városban.

– Egyik évben mi megyünk, a következőben pedig ők jönnek ide hozzánk. Ilyenkor magyar családoknál szállnak meg a diákok. Az együttműködés alapvető célja a részünkről a német nyelv gyakorlása – mondta Kristó Antal, a makói gimnázium német tanárja és a projekt egyik vezetője. – Emellett közös kulturális tevékenységekben is részt vesznek, közös projekteket készítenek miközben gyakorolják a nyelvet is.

– A mostani programunk neve az „Akinek ige, az vegye magára”. A népviselet, népszokások állnak a középpontban. A német és magyar diákok közösen dolgoznak egy projekten. Minden évben születik egy kézzel fogható projekt, amit aztán hazavisznek. Ebben a pár napban megismerik a környék nevezetességeit, Makón magát a várost. Ma ellátogatunk a Kalandpartba, a Hagymatikumba. de Szegedre, Ópusztaszerre, Mezőhegyesre és Gyulára is elmegyünk még.

Ma a diákok játékos németórán vettek részt, majd művészeti foglalkozás keretein belül a magyar népviseletet ismerhették és festhették meg. Holnap a szegedi Füvészkertet, a Dómot és a belvárost fedezhetik fel, illetve Ópusztaszeren megismerhetik a Feszty-körképet és a Csillagösvényt. Csütörtökön Mezőhegyesen ménesbirtokra látogatnak, ahol lovagolhatnak is, majd a gyulai várhoz utaznak, este pedig búcsúestet rendeznek, ahol a projektben megörökített eseményeket tekintik meg.