Hírek

Hetek óta sötétség uralja a Hunyadi utcát


Korom András – Makó

Több is panaszkodtak hírportálunknak, illetve osztották meg a legnagyobb közösségi oldalon, hogy néhány makói utcában 2-3 hete nem működik a közvilágítás. Volt, aki rosszmájúan megjegyezte, hogy biztosan az augusztus 20-i tűzijátékra és a városvezetők javára spórolnak.

Olvasóink a Hunyadi utcára panaszkodtak leginkább, azzal, hogy többen is bejelentették a hibát, a szerelők emelőkosaras autóval ki is mentek, javítottak, majd este a lámpák – továbbra sem égtek.
Nem világítottak egy ideig a JUGYU előtt sem, de az ezt okozó hibát tegnapra már elhárították.

A rendkívül forgalmas Hunyadi utcán azonban a helyzet változatlan, sötétedés után csak az arra haladó autók és motorosok fénye világít. (Meg azoké a kerékpárosoké, akik járművén van lámpa, s azt be is kapcsolják.) Több gyalogos azt mondta: mobiltelefonja fényénél közlekedik a járdán.

Bejegyzések a legnagyobb közösségi portál egyik makói oldalán.

A közvilágításért egyébként átalánydíjat fizet az önkormányzat (ellentétben például a szomszédos Hódmezővásárhellyel, ahol villanyórákkal mérik a fogyasztást), azaz a kiégett lámpák teljesítménye után is számláz a szolgáltató.

A nem működő közvilágítást ráadásul nem a városi önkormányzatnak kell bejelenteni, és nem is kell összevissza telefonálgatni, hiszen az a legegyszerűbben a www.kozvilhiba.hu oldalon pofonegyszerűen tehető meg. És az ott tett hibajelzést nem vesztik el, ahogy esetleg az előfordulhat a telefonos bejelentésnél.