Hírek

Családi nap a Bárka oviban


Gajáta Fanni – Makó

Megtelt zsibongó gyerekkel a Kálvin téri iskola focipályája: ahol délelőtt családi napot rendezett a Bárka Óvoda. A kicsik szirénáztatták a rendőr- és tűzoltóautót, vizes játékokkal játszhattak és különböző fegyverekkel ismerkedhettek meg napközben. Különböző bemutatóknak is szemtanúi lehettek a gyerekek és családjaik: igazi drogkereső kutyát láthattak akció közben és a hódmezővásárhelyi honvédségi alakulat tartott bemutatót.

– A Bárka Református Óvoda 10. alkalommal rendezte meg nevelési programjában megfogalmazott  családi napját. A családi nap célja az volt, hogy a gyermekekkel, szülőkkel együtt egy kellemes délelőtt keretében megismerkedjünk a fegyveres erők tagjaival, betekintést kapjunk életük, munkájuk szépségeiről, és nehézségeikről – nyilatkozta Gruberné Joó Marianna, a Bárka Óvoda vezetője. –  A rendezvényen Hódmezővásárhelyről katonák érkeztek hozzánk harckocsival és teherautóval. Bemutatójuk mindenkit lenyűgözött. A makói rendőrskapitányság kutyás bemutatóval és rendőrautóval, színesítette rendezvényünket. A makói Tűzoltóság színvonalas bemutatóval, tűzoltási lehetőséggel gazdagította programunkat. A határőrség is számos érdekességgel szolgált. A gyermekeknek volt lufi hajtogatás, zenés bohócos  műsor, zsákbamacska.  A programon 100 fő vett részt.

– Köszönet illeti minden fegyveres erő képviselőjének, Kissné Német Anikó főszervezőnek, valamint az óvoda összes dolgozókjának – mondta el az intézmény vezetője.

 Akiket azonban ezek nem kötöttek le, lufit hajtogathattak segítséggel. Kézműves foglakozások és csillámtetoválás is várta az ovisokat, akik megéheztek finom szendvicset ehettek az árnyékban.