Hírek

Babakocsiban is lefutották a 7,5 kilométeres távot


Gajáta Fanni – Makó

Első alkalommal rendezte meg a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda az „Öleljük át Makót!” futónapot, ahol a fő cél az volt, hogy megmozgassák a helybélieket. A Petőfi parkban majdnem 300-an gyűltek össze, hogy a 7,5 kilométeres távot valamilyen formában megtegyék.

– Ezt a programot első alkalommal rendeztük meg. A tervünk az, hogy a későbbiekben évente egyszer ez beépüljön a többi rendezvényünkbe – mondta Gyurisné Pethő Zsuzsa, az EVP irodavezetője. – Minden hónapban valamilyen sportrendezvénnyel állunk elő, de vannak heti rendszerességgel zajló programjaink az uszodában, fürdőben és az Atlas Sportközpontban.

– Egyszerre két rendezvény is folyt a Petőfi parkban, az egyik az Öleljük át Makót! kocogó rendezvény, amelynek az a lényege, hogy együttesen mozogjunk, tegyünk egy kört Makó városában. Különböző helyszíneken lehetett csatlakozni a futókhoz. A parkban családi napon vehetnek részt azok, akik ellátogatnak ide. Több sportág bemutatóját lehet itt megismerni, több között itt vannak a makói baseballosok is – árulta el Kovács Gábor sportszervező.

Ma a sportolni vágyók megismerkedhetnek a spinninggel, az aerobikkal, a hot ironnal – amely a step aerobik egyik formája – és a zumbával. Különböző civil szervezetek is bemutatót tartanak a színpadon, mint például a Makói Budó Klub aerobik szakosztálya vagy a Broadway Dance akrobatikus rock ’n’ roll tánccsapata.

Panyor Kriszta a 7,5 kilométeres távot kislányával babakocsival teszi meg. A futónagykövet úgy gondolta, ezen a városi rendezvényen mindenképpen itt a helye. – A kislányommal, babakocsival szoktam futni. Barátnőimmel népszerűsítjük ezt a futóformát – mondta.