Hírek

A városrész Toldiját is megválasztják a Vertán-telepi napon


Gajáta Fanni – Makó

Gyermek- és nagymama szépségverseny, Ki mit tud?, vetélkedők és 5 próba is volt a 12. Vertán-telepi napon. Megválasztották a városrész „Toldiját” és az ideális párját is. Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő elmondta, Vertán Endre emlékére adóznak ezen a napon.

– Ma Vertán Endrének állítunk emléket, aki sokat tett ezért a városrészért. Tavaly ünnepeltük születésének 130., míg halálának 80. évfordulója, ezek alkalmából idén emlékfát ültettünk és emléktáblát avattunk – nyilatkozta az önkormányzati képviselő. – Ez a városrész is fontos, szerves része a városnak. Az itt lakókat szeretnénk ünnepelni.

A gyermekszépségverseny résztvevői.

– A Vertán-telep Vertán Endréhez fűződik, aki a vármegye főjegyzője volt abban az időben. Ez a telep 1926 és 28 épült ki és Vertán Endre anyagilag, sőt lelkileg is segítette ezt teljesen egyedül. Több mint 300 vályogházat építettek ki a tervei alapján közel másfél év alatt. Nagyon sokat tett ezért a városrészért. Ezeket a napokat az emlékére szenteljük, 2003 óta immáron 12. alkalommal tudtuk megszervezni – mondta el Gáspár Sándor önkormányzati képviselő.

A jelenleg is folyó városrésznapon lapzártánk után választják meg Vertán-telep Toldiját és ideális párját, majd este a Molnár-Hermann retro show szórakopztatja a résztvevőket.