Makó

Szentpéteri Csilla különleges koncertet adott


Gajáta Fanni – Makó
Szentpéteri Csilla a Láttad-e már a zenét? ingyenes koncertturné keretein belül látogatott szülővárosába, Makóra. A Hagymaház ma délelőtt megtelt izgatott általános iskolásokkal, akik hatalmas tapssal köszöntötték a zongoraművésznőt, aki 70 perces műsorral készült.

A koncertsorozatok állomásai nem csak zenei, de vizuális szempontból is sokat ad a kicsiknek: LED-falakon követhetik a zeneritmusát, különböző animációk és képek jelennek meg a kivetítőn. A koncerten a klasszikus szerzők művei átiratban vagy éppen az eredeti hangzásban szólalnak meg, néhány zeneműnél helyi diákok és tanárok is közreműködhetnek, így létrehozhatnak egy közös örömzenélést.

Kincses Tímea, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője elmondta, nagy megtiszteltetés az iskola számára, hogy Szentpéteri Csilla turnéjában szerepet kaptak. – A projekt 16 művészeti iskolában valósul az országban. A koncert különlegessége az, hogy a művészeti iskola növedékei és tanárai együtt zenélnek Csillával. A művésznő által megteremtett különleges hangzásvilágot segítenek a megjelent diákokhoz közelebb hozni.