Makó

Környezetvédelmi fotópályázat


A Környezetvédelmi Világnap célja tudatosítani, hogy a természeti javak felhasználásának növekedése és a környezeti katasztrófák nem szükséges melléktermékei a gazdasági növekedésnek. Arra hivatott, hogy olyan környezettudatos életviteli szokásokra irányítsa a figyelmet, amelyek segítségével bolygónk a jövőben is elegendő erőforrással szolgálhat. A szociális jólétet anélkül kell elérni és fenntartani, hogy a Föld ökológiai eltartó képességét megóvjuk. A változáshoz szemléletváltásra van szükség, amelyet az egyénnél kell elkezdeni és az egyén tettei azok, amelyek hatása idővel összeadódik és meghozhatja a változást.

 Az idei világnaphoz kapcsolódó fő, konkrét célkitűzések: energiatakarékosság, a helyi erőforrások minél szélesebb körű felhasználása, a megújuló természeti források hasznosítása, a hulladékképződés csökkentése, a környezetszennyezés megelőzése.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal ezekkel a célkitűzésekkel összhangban hirdeti meg fotópályázatát. A szervezők olyan képeket várnak, amelyeken megjelennek az idei világnap mottójával kapcsolatos üzenetek. A szervezők célja, hogy a megyei kormányhivatalok is részt vegyenek a kezdeményezés népszerűsítésében, így reményeik szerint minden megyéből érkeznek majd pályamunkák.
 A fotókból a tervek szerint vándorkiállítás készül, amely elsőként a Földünkért Világnapon tartott díjátadó ünnepségen, október 21-én lesz látható Szegeden. Ezt követően az anyag országos körútra indul és a megyei kormányhivatalokban is bemutatják.

A pályázatra jelentkezés kezdete június 15. (hétfő), a nevezések végső határideje szeptember 15. (kedd). A részletes pályázati felhívás és útmutató megtalálható lesz a Csongrád Megyei Kormányhivatal honlapján 2015. június 10-től.