Hírek

A sajtóra csapta az ajtót a Viziközmű Kft. végelszámolója


Korom András – Makó

Feszült hangulatban kezdődött a viziközmű társulás mai ülése. A kft. 67 százalékos tulajdoni részét birtokló Makó polgármestere megengedte a sajtónak, hogy a cég Tinódi utcai volt székháza tanácskozótermében képeket készítsenek az ülésen résztvevőkről, még a tanácskozás megkezdése előtt. Ám a többségi tulajdonos döntését egy törvényre hivatkozva megtiltotta Munz Károly végelszámoló, gyakorlatilag a stábokra csapva az ajtót.

A mintegy fél órásra tervezett, a végelszámoló felmentését, az új végelszámoló megválasztását és az egyebeket tartalmazó napirend tárgyalása azonban a tervezettnél jóval hosszabbra nyúlt.

Az ezt követő sajtótájékoztatón Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta: a makói képviselő-testület javaslata alapján a társulás a mai nappal megszüntette Munz Károly végelszámolói megbízását, s mától ezt a feladatot Cseri András látja el.

Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertette az ülés döntéseit.

– Nyolc napon belül újabb taggyűlést tartunk, melyen a végelszámolás végső kimenetelét tárgyaljuk meg – mondta Makó polgármestere. Farkas Éva Erzsébet hozzátette, azt szerette volna, ha a végelszámolás normális kerékvágásban zajlik a végelszámolás. Azt szerettük volna, ha ez  tavaly december 31-éig  Medgyesi Pál vezetésével megtörténik. Sajnos ez március 31-vel sem történt meg, majd az ezt követő egy hónap alatt sem.

– Bízom abban, hogy az új végelszámolóval ez minél hamarabb  megtörténik. Fontos ez azért is, mert a települési önkormányzatokat, illetve az azokat képviselő polgármestereket is érinti, s szeretném ha velük továbbra is megfelelő maradna az együttműködés.

Farkas Éva Erzsébet hozzátette: a meglévő dokumentumok alapján világossá vált, hogy 2009-től a bizonyos munkakörök cégekhez való kiszervezésével vált bizonytalanná a Makó-Térségi Viziközmű Kft. működése. Onnantól lehet arról beszélni, hogy a cég mind morálisan, mind  erkölcsileg nem a megfelelő módon működött.