Hírek

Mucsi Tamás a Fidelitas elnökének üzent


“A Fidelitas sajtóközleményére reagálva röviden annyit válaszolnék, hogy a FIGYI elnökeként a fiatalokat, míg választókerületi elnökként a választókerület összes lakóját képviselem. A két szerepet sosem mostam össze. De vajon ezt sikerült-e megvalósítani a jobboldalnak is?
2013. február 9-én számolt be a makohirado.hu arról, hogy megválasztották a Fidelitas makói elnökét Nagy Dániel személyében.  (Forrás: https://makohirado.hu/kozerdeku/nagy-daniel-a-makoi-fidelitas-elnoke )
Ezt követően 2014. augusztus 6-án olvashattuk a hírt, miszerint a Jobb Makóért Egyesület az Új Széchenyi Terv keretében lakóközösség építő programokat valósít meg közel 30 millió forintból. A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy Nagy Dániel a program szakmai koordinátora. (Forrás: https://promenad.hu/cikk/egy-ev-alatt-70-programot-valosit-meg-a-jobb-makoert-egyesulet-145595 )
Nagy Dániel tehát a Fidelitas elnökeként vezette a 30 milliós projektet.
A Makói Mozaikban megjelent őszi választási hirdetések között találunk olyat, melynek felelős kiadója a Jobb Makóért Egyesület.
Nagy Dániel középiskolás évei alatt tanulmányai kapcsán személyes ismeretségbe került Farkas Éva Erzsébettel, aki akkor még pedagógus volt.

Kérdéseim a következőek:
Nagy Dániel Fidelitas elnökként mennyit keresett a Jobb Makóért Egyesületnél?
Meg voltak-e Nagy Dánielnek a projekt koordinálásához szükséges szakmai kompetenciái? Volt-e szakirányú végzettsége?
A Jobb Makóért Egyesület konkrétan mennyi pénzt költött programokra? Mennyit bérre és mennyit marketingre?
A Jobb Makóért Egyesület miből finanszírozta a politikai hirdetéseket a kampányban?
A projekt lezárultával az egyesület képes-e a pályázatban előírt fenntartási időszakot biztosítani? Kell-e elbocsátásokra számítani?
Az újraválasztott Fidelitas elnök továbbra is a Jobb Makóért Egyesület alkalmazásában dolgozik tovább? Nem kellene választania?  
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Mucsi Tamás, a FIGYI Egyesület elnöke vagy ízlés szerint a DK választókerületi elnöke.”