Hírek

Kóbor kutyák, állattetemek és szemét zavarja az újvárosiakat


Gajáta Fanni – Makó

Kádár József települési képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester tartott tartott utcafórumot a Búza utcai bölcsődénél, melyen hiányos járdákról, gazos és szemetes területekről és az esővíz elvezetésének problémáiról számoltak be az ott lakók. Egy, a Justh Gyula utcai lakos arról panaszkodott, hogy esőzés után áll az udvarában a víz. A Justh Gyula-Nagycsillag utca sarkán lévő bolt előtt is hatalmas tócsa áll esőzések után – ezt a polgármester meg is tekintette az utcafórum után.

A Bárány utca igen problémás: több ház lakatlan és elhanyagolt, nincsenek árkok – derült ki. A Szilágyi Dezső utcai önkormányzati házakban élőkre is panaszkodtak a fórum résztvevői. Elmondták: a lakók hatalmas szemétben élnek, az utcára járnak a gyerekek vécézni. Arra is rákérdeztek, miért a makóiak pénzén szállíttatják el az ott élőktől származó hulladékot?

A fórumozók rákérdeztek arra is, hogy mikor várható a maroslelei út javítás, de a polgármester közölte: jelenleg nincs tervben annak felújítása.

Kiderült, hogy Újvároson nem csak a kóbor kutyák okoznak problémát, és a város szélén állattetemek is gyakran megtalálhatóak.