Hírek

Kukaborogatóra panaszkodnak a Hunyadi utcaiak


Gajáta Fanni – Makó

Újabb állomásához ért az utcafórum sorozat, ma kora este a Szent István téren várta Czirbus Gábor alpolgármester települési képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester a panaszokat, véleményeket.

A polgármester és a települési képviselő összefoglalója után, – amelyben az elmúlt 6-7 hónap eseményeit, történéseit, változásait ismertették – a jelenlévők elmondhatták panaszaikat.

Nem egy ember panaszkodott a Zrínyi utcai óvoda körüli forgalomra, mint veszélyforrásra. Azok, akik Maroslelénél jönnek le az autópályáról, azon a főútvonalon érkeznek a városba és nem egyszer a 40-es tábla ellenére száguldoznak át a városon. Scheitzner Beáta is felszólalt tarthatatlan helyzet ellen, mivel gyermekeit nem tudja nyugodt szívvel elengedni egyedül azon az útvonalon.

A Szignumnál az iskola vezetői is a települési képviselőhöz fordultak, hiszen a forgalom itt is gondot okoz a reggeli és délutáni órákban. Ezen kívül parkolókra tartanak igényt.
Egy lakó felszólalt a közmunkások munkája miatt: a Kölcsey utcán napjában többször pihennek meg, mint dolgoznak, azonban a gaz térdig ér az új téren, hangzott el a panasz. Czirbus Gábor megígérte, utána jár a közmunkások főnökénél.

Volt, aki az Ószegedi és Révész utcai járdák hiányát emelte ki: ezért az úttestre kényszerülnek az emberek, ahol ezért az autósok dudálnak a járókelőkre. Az esővíz elvezetés újra téma volt: 2019-re megfelelő szintre hozzák az összes csatornát, ígérték a város vezetői.

Bálványos Józsefné több dologgal fordult Czirbus Gáborhoz. – A Kölcsey utca buszmegállónál nincs biciklitároló, esetleg az Iskola utca végén lehetne kialakítani, az az utca úgyis zsákutca. Nem ez az egyetlen baj a Kölcseyvel: csatornázáskor kimaradt a bélelés, így az rettentően hangos. A piacnál a biciklitárolók túl sűrűn vannak, megoldható lenne az, hogy kicsit távolabb rakni egymástól.

Czirbus Gábor megnyugtatta azokat, akiket a piaci tárolókra panaszkodtak: már a takarék előtt is ritkásabbra rakták. A többi problémára pedig megoldást ígért.

A főtéren lakók a közlekedésre panaszkodtak: a gyalogosok, biciklisek össze-vissza közlekednek. A Hunyadi utcában pedig hetente visszatérő kuka borogató jár esténként.