Hírek

Kis búvárokat vár a Hagymatikum


Bojtor Boglárka- Makó

– Népszerűsíteni szeretném a babaúszást, hiszen rengeteg előnye van. Mégis rengeteg kismama van, aki még nem hallott erről – mesélte Magosi Krisztina. – Így szombaton bárki megtekintheti a foglalkozást, vagy kis is próbálhatja azt. Próbálom majd a parton lévőkkel is tartani a kapcsolatot és mindenkinek válaszolok a kérdéseire.

Régebben csak orvosi igazolással lehetett a babákat úszásra hordani, de ma már elég a szülők nyilatkozata arról, hogy kisbabájuk egészséges. A foglalkozásokat szerdán reggelente tartják, ahol a kezdők és haladók együtt fejlődnek, persze különböző feladatok segítségével. Ilyenkor a medencében csak a kisbabák és anyukáik tartózkodnak, senki sem zavarja őket. Az órák menetéről bővebben itt olvashatnak.

– Gréti már hét hónapja jár babaúszásra. Azért kezdtük el, mert hallottam arról, hogy milyen jótékony hatása van – mondta a kislány anyukája, Gajda Gabriella. – Nagyon szeretünk ide járni, és a kislányom a vizet is megszerette, és könnyen barátkozik más babákkal.

A nyílt óra szombaton, fél 12-kor kezdődik, ami egy baba és egy szülő részére díjtalan. Fontos, hogy előzetes bejelentkezés szükséges a 06-70/425-8577-es telefonszámon.