Hírek

Három polgármester jelentette be a szikáncsi út felújítását


Korom András – Szikáncs/Földeek

Mindhárom polgármester hangsúlyozta, nem csak a két város közötti közlekedést javítja jelentősen az út teljes felújítása, de az gazdasági előnyöket is jelenthet. Mint elmondták, a teljes útfelújítást, melyre – Hajnal Gábor szerint – emberemlékezet óta nem volt példa, Lázár János ígérte meg még a választási kampány idején, s meg is tartotta a szavát, amit mindhárman meg is köszöntek.

– A beruházásnak köszönhetően sokkal biztonságosabb lesz a két várost összekötő út, ahol az elmúlt években több súlyos baleset is történt. A rekonstrukció után javul a három település összeköttetése, és ez gazdasági lehetőségeket is teremt mindegyik számára – hangsúlyozta Almási István.

A gyatra úton óriási a forgalom.

Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta tervezik a 4415-ös összekötő út Makó és Földeák közötti részének felújítását is, ami még ebben az önkormányzati ciklusban megvalósulhat.

Nagy Gábor, a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád megyei fejlesztési és felújítási osztályvezetőjétől megtudtuk: a Duna Aszfalt Kft. június 20-án indítja meg a munkálatokat, mely félpályás útlezárás mellett zajlik majd. A teljes 7 kilométeres szakaszon nyolc méter széles útkoronát alakítanak ki, hatméteres burkolattal és egy-egy méteres padkákkal. A jelenlegi út nyomvonalát változatlanul hagyják. A kivitelezési szerződés szerint az első 7 kilométeres szakasz szeptember 20-ra készül el, a második 5 kilométeres (Földeák- Makó közötti részt is felújítják – a tervek szerint – idén október elejére. És ezzel egyidőben az út melletti árkokat is rendbe hozzák.