Hírek

Erdélyi nap a Bartók iskolában


Gajáta Fanni – Makó

Tavaly indult a Határtalanul! pályázaton a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Tagintézménye, amelyet sikeresen meg is nyertek. 755 ezer forintnyi támogatást kaptak a 3 napos idei tavaszi kirándulásra, amelyen 28 tanuló vehetett részt. Ma projektnapon ismertették a diákok az utazást.

– Idén tavasszal, májusban utaztunk Erdély csodálatosan szép tájaira, városaiba. A kirándulásunkat Nagykárolyban kezdtünk, de ellátogattunk Érmindszentre, Torockóra, a Tordai-hasadékhoz és sóbányába, Kolozsvárra, Nagyenyedre, Vajdahunyadra, Gyulafehérvárra, Dévára és Aradra is – mesélte Dancsi Györgyné, a 7.z osztályfőnöke. – Nagyon sok szép élménnyel gazdagodtunk. Úgy gondolom, a tanulóink irodalomból, történelemből, földrajzból és népművészetből hasznos ismertetekkel gazdagodtak ebben a 3 napban.  

A projektnapon kiállítással kezdődött, melyen szép, erdélyi népművészeti kincseket tekinthetnek meg az iskola tanulói. Ezután élménybeszámolót tartottak a 7-dikes diákok, majd a nap további részében minden tanár és tanító az Erdélyi téma alapján a saját tantárgyaikba beépítették azokat. Délutáni órákban kürtöskalácsot is vehetnek és ehetnek a tanulók.

Prágai Maja, aki elutazhatott az osztályából Erdélybe elmesélte, hogy nem először járt már ott. – Már egy hónapja készültünk az utazásra, minden órán történeteket meséltek Erdélyről, képeket nézetettünk, az aradiak vértanúkról tanultunk. Nagyon vártuk a kirándulást. Sokat utaztunk, de megérte, mivel szép volt a táj, sok szép helyen jártunk.