Hírek

Még nem létezett a DK, amikor a FIGYI megalakult


Korom  András – Makó

– Szeretném, ha mindenki számára világos lenne, hogy a Fiatalokért Gyermek és Ifjúsági Egyesület mint szervezet soha nem politizált, nem állított jelöltet, s az alapító okiratában is szerepel, hogy  pártoktól támogatást nem fogad el, pártok kampányát nem támogatja és kampányban nem vesz részt – reagált Mucsi Tamás a FIGYI elnöke mai sajtótájékoztatóján arra, hogy a makói képviselő-testület a Jobb Makóért Egyesület mellett az övéket is kizárta a támogatandó civil szervezetek közül, mondván ezek nem politikailag függetlenek.

Mucsi Tamás, aki a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke is, hozzátette: amikor a FIGYI-t létrehozták, a DK még nem is létezett.

– Az viszont tény, hogy a Jobb Makóért Egyesület a legutóbbi kampányban is jelentetett meg politikai hirdetést – tette hozzá.
– A FIGYI által megpályázott pénzt nem tőlem vették el, hanem a makói gyerekektől, s azoktól a civil szervezetektől, mellyel a Makói Közösségi Központot használják – tette hozzá. Mucsi Tamás elmondta: egyébként már magával a támogatási rendszerrel nem ért egyet, szerinte a támogatást az igények alapján differenciálni kellene. A civil szervezetek ugyanis nem csak a város hírnevét öregbítik, de közreműködésükkel a rendezvényeit is támogatják.

– Akkor, amikor mi megigényeltük ezt a 250 ezer forintot, egy kísérőlevélben leírtam, hogy tekintettel arra, hogy bár 33 millió forintot ráköltöttünk erre az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanra (ez a Deák Ferenc utcai régi patyolat épülete – a szerző.), ennek ellenére a jogszabályok szerint bérleti díjat kell fizetnünk az önkormányzatnak. Azaz a megigényelt egyesületi támogatás bérleti díj fejében visszakerült volna a városhoz – tette hozzá.