Hírek

Esztelen rongáló dolgozott a magyarcsanádi babafáknál


Korom András – Magyarcsanád

Április végén, a Föld Napján ültették el a szülők/nagyszülők és a gyerekek azt a tizenhárom facsemetét Magyarcsanádon, melyeknél elhelyezték a tavaly született helyi gyerekek nevét illetve pontos születési dátumukat.

Az önkormányzat hagyományteremtőnek szánta a kezdeményezést, azzal, hogy minden esztendőben babafát kapnak a falu lélekszámát azon évben gyarapító gyerekek.

A Föld Napján kaptak babafát a tavaly született kisgyerekek.

A nemes kezdeményezést, azaz a magyarcsanádi kisbabák nevének ezen a módon történő megörökítését azonban nem mindenki tartotta tiszteletben.

– A szombati gyereknapunkon hozta magával az egyik képviselő a gyerekek széttört névtábláit. Akkor derült ki, hogy azokat valaki felfeszegette a betonról, s két babafát is kettétört – mondta hírportálunknak Farkas János polgármester, aki értetlenül áll a rongálás előtt. Mint mondta, először arra gondolt, hogy rendőrségi feljelentést tesz a történtek miatt, de végül ettől elállt, mert a rongáló csak csekély anyagi kárt okozott. Viszont annál nagyobb erkölcsit.

– A jövő héten a gyerekek letört névtábláit pótoljuk, s a kettétört fák helyébe is újakat ültetünk – tette hozzá.
A rongáló(k) észrevételen és értelmetlen munkáját könnyítette, hogy bár a közelben működik egy térfigyelő kamera, ám az a szennyvízátemelő környékét figyeli, a babafák felé már nem lát el.