Hírek

Digitális átállás a makói képviselő-testületnél


Korom András – Makó

Már átvették a makói képviselők azokat a város által vásárolt laptopokat, melyek segítségével nyomtatott helyett digitális előterjesztéseket kapnak.

 

Lapzártánkig egyetlen képviselő, Sánta Sándor nem vette át a részére vásárolt HP laptopot a városházán. Az orvosként dolgozó köztiszteletben álló városatya, aki a rendszerváltás után első Makó szabadon választott polgármestere is volt, praktikus okok miatt döntött egyelőre így.

Mint azt elmondta, azért nem kért laptopot, mert neki is van, s az szerinte ha szükség van rá, alkalmas az előterjesztések elérésére. Egyébként meg két beteg közt szokta elolvasni az előterjesztéseket, s ezért a legegyszerűbb, ha azok nyomtatva állnak a rendelkezésére.

– Természetesen, ha kell bemegyek a városházára a képviselői laptopért – tette hozzá.

 

Toldi János képviselő szerint, aki már hazavitte a laptopot, sokkal egyszerűbb az interneten megnézni az előterjesztéseket.

– Eddig idehaza mappákban gyűjtöttem a korábbi testületi ülések anyagait. Egy-egy ülésen ráadásul ez akár több száz oldalt is kitehet. Csak akkor voltam egy kicsit bajban, amikor egy régebbit kellett előkeresnem, mert ez gyakran hosszabb ideig is eltartott. Az interneten azonban ez sokkal gyorsabban megy – mondta.

 

Azt, hogy pontosan milyen megtakarítással számolnak a nyomtatási költségek megtakarításánál nem lehet pontosan tudni, de az összeg súlyos milliókra rúg.

Az azonban bizonyos, hogy a testület a megyében lévő nagyobb városok közül utolsóként váltott digitálisra.