Hírek

Remek gyermeknapot ünnepeltek Makón


Gajáta Fanni – Makó

Ma egész napos programmal várta a kicsiket és nagyokat a város. A gyereknap keretein belül a makói tűzoltóság is megnyílt az érdeklődő gyerekek előtt: korabeli fecskendőt próbálhattak ki, célba lőhettek puttonyfecskendővel és különböző technikai bemutatót láthattak: egy bátor kislány vízfecskendővel olthatott tüzet. A hivatásos tűzoltók bemutatták, milyen hatékonyan olt a por- és haboltó, illetve egy tolólétrás mentést is szimuláltak.

Eközben a Petőfi parkban is gyerekprogramokkal várták a kicsiket: egész napos kézműves játszóházzal, arcfestéssel, különböző ugráló várakkal fáraszthatták ki magukat a gyerekek. Délután adták át a bébikötvényeket.

– Az új városvezetésnek természetesen fontos, hogy a fiatalokat itt tartsa a városban, éppen ezért az első döntéseink között szerepelt a 43 ezer forintos bébikötvény árát 100 ezer forintra emeljük. A mai napon, január 1-jétől május hónap végéig nézve 78 kötvényt tudtunk átadni a szülőknek a gyermeknap keretein belül, 39 fiúnak és 39 lánynak. Bízom abban, hogy ezekkel az intézkedéseinkkel egyre több fiatal szeretne a városunkban letelepedni – mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Felújított játszóteret adott át Toldi János települési képviselő a Bajcsy utcai lakótelepen. Csúszdás mászóka ház, különböző rugós játékok, mókuskerék és hinták várják a játszani vágyó gyerekeket. A park körül található padokat is újrafestették.

– Nagy öröm ez számomra. Tudunk kell, hogy Makó legsűrűbben lakott területe a Bajcsy lakótelep. Bármennyire is öregszik a város, itt még sok fiatal lakik gyerekeikkel. 5 játékkal sikerült bővíteni a játszóteret, 874 ezer forintot a képviselői alapomból áldoztam erre a városrészre. A játszótér az uniós szabványoknak is megfelel. Bízom benne, hogy örülnek nekik és használni fogják a gyerekek – mondta el a képviselő.

A Sajtkukac Játszóházban Hevesi Imi bácsi lépett fel gyereknap alkalmából. A kicsik és nagyon kéréseit egyaránt elénekelte, így remek hangulat uralkodott a majdnem 2 órás koncert alatt. Az énekes idén már másodjára kapott meghívást a játszóházba.

További képeink a gyermeknapról: