Hírek

Wasabis tarja is készült a XIII. Makói Hagymás Grillfesztiválon


Bojtor Boglárka – Makó

Reggel a Makói Lovas Sportegyesület és a fúvós zenekarok felvonulása indította a napot. Mindannyian a Váll-Ker-nél találkoztak. Tíz órakor bemutatkozott a zsűri és tagjai elmondták azértékelés számukra fontos szempontjait. Lajsz András a fesztivál visszatérő mixer királya megígérte, hogy aki megégeti magát, fájdalomcsillapító koktélt kap majd tőle.

Idén kibővült a zsűri az országszerte ismert Kovács Lázár mesterszakáccsal, aki azt is elárulta, hogy nagy autóval jött, és nem ő vezet, tehát megvesztegethető. A viccet félretéve hozzátette, hogy nagyon várja a mai napot és ő is valami finomsággal rukkol majd elő a makóiaknak.

Kovács Lázár kolléganőnknek elárulta: ő is finomsággal rukkol elő a makóiaknak.

– Lajsz András tolmácsolta nekem az igazgató úr felkérését, amit már többször megtettek. Szerencsére most el is tudtam jönni, jó volt az időzítés – mesélte Kovács Lázár. – Olyan ételt próbáltam kitalálni, ami teljesen eltér a helyi ízektől. Nem akartam se fokhagymásat, se paradicsomosat főzni. Sok mindenki számára talán még nem is kóstolt ízvilágot hoztam, a thai és a vietnami konyha fűszereivel, tarja formájában – mondta a féf, aki be is mutatta a készítés folyamatát. Így aki kedvet kap, otthon is kipróbálhatja a receptet. – A kemence nagyon extra, eddig csak fényképen láttam. Az tetszik benne, hogy nagyon jól szabályozható, pontosan be tudom rajta állítani a hőfokot is  tette hozzá.

Délelőtt inkább a versenyzők voltak a Návay Lajos téren, de az ebédidő közeledtével megtelt a hely, és a délutáni műsorokon már ülőhelyet sem lehetett találni.

– A fesztivállal elsősorban a dolgozóknak biztosítunk egy szép napot, hiszen az év többi napján keményen dolgoznak – mondta  Tóth István, a Váll-Ker Kft. igazgatója. – Ma szórakozhatnak, pihenhetnek, versenyezhetnek, hiszen ez a fesztivál lényege. A csoportok hetekkel előre kitalálták a csapatneveket és a készítendő ételeket. Mindkettő díjazásban részesül, úgy gondolom a zsűrinek idén is igen kemény feladata lesz – tette hozzá. – Tizenhárom éve is mindenki meghívtunk a rendezvényre, akkor még nagyon nem tudták az emberek mi az igazi grillezett étel. Közben kifejlesztettük a kemencét, amiben nagyon finom ételeket lehet készíteni. Adott volt a versenyzés, így a színpadra produkciókat szerveztünk. Elsősorban makói és térségi tehetségeknek adunk lehetőséget, de egy sikeres rendezvényhez neves művészek is kellenek. Tegnap Péter Szabó Szilvi adott remek koncertet, ma pedig újabb sztárvendégekkel kedveskedünk vendégeinknek – árulta el.

Ebéd után az eredmény is megszületett: 1. Aranykezűek , 2. Kalász Zoltán és csapata, 3. Hobbi Séfek . Különdíjasok: Löbaui csapat, Nyugdíjas Tűzoltók, Haspárti Team.

Délután a forró napsütésben már többen az árnyékot keresték, de sokan a színpad előtt buliztak. Luigi koncertje után még Lajsz András fokozta a hangulatot, ami Zoltán Erika érkezésére a tetőfokára hágott. Később a Pécskai Búzavirág együttes lépett színpadra, utánuk a Tihanyi Vándorszínpad.

Az este nagy durranása pedig a fél kilenckor.kezdődő KFT koncert lesz.

További képeink: