Hírek

Két örjöngő beteg miatt is rendőrt kellett hívni a Tulipán utcai rendelőhözKorom András – Makó

Két őrjöngő miatt is rendőrt kellett hívni tegnap a Tulipán utcai rendelőhöz. Mint Sánta Sándor háziorvos, települési képviselőtől megtudtuk, egy női betege azt kifogásolta, hogy a számára felírt receptre nem azt a gyógyszert adták ki a rendelővel egy épületben lévő patikában, mint amelyikre számított. A nő erre betörte a gyógyszertár ablaküvegét, s emiatt a patika hívta ki a rendőrjárőrt.
– A nő, aki türelmetlenségét fokozta, hogy két napja várta, hogy a város ebédet biztosítson számára, végül megnyugodott – mondta Sánta Sándor.

Egy a rokkantnyugdíjazását intéző férfi ugyanaznap vesztette el a türelmét a háziorvosi rendelőben, ahol a tanúk szerint botrányosan viselkedett, olyan hangosan fenyegetőzött, hogy miatta is ki kellett hívni a rendőröket.
– A férfi, aki amiatt vesztette el a türelmét, mert azt hitte, a rokkantnyugdíjazás folyamata nagyon gyorsan megy, végül a rendelőben kért elnézést – szögezte le Sánta Sándor. A települési képviselőként dolgozó háziorvos ezek miatt nem is tudott részt venni a csütörtöki testületi ülésen.

A háziorvos/települési képviselő elmondta: a Honvédban élők lakhatási és életkörülményeik miatt mára nagyon türelmetlenné, feszültté váltak. Az új városvezetés ugyanis megígérte, hogy tesznek az életkörülményeik javítása érdekében, ám az ott élők ebből eddig nem sokat tapasztaltak.

– Bár jeleztem Farkas Éva Erzsébet polgármesternek, hogy minél előbb tegyünk konkrét lépéseket Honvéd problémáinak: az utak járhatóvá tételének, a házak állagmegőrzésének érdekében, ám az önkormányzat a városrész rehabilitációját egy nagy projekt keretében, pályázattal kívánja megvalósítani – mondta a képviselő. – Az ehhez minimálisan hátralévő másfél év azért sok, mert addig is halmozódnak a problémák – tette hozzá Sánta Sándor.

+++

A makói önkormányzat a Honvédban élők életkörülményei javítása érdekében ipari méretű patkányirtást rendelt el a városrészben, hiszen a rágcsálók – vélhetően a csatornázással járó földmunkák miatt – rendkívüli mértékben elszaporodtak. Már fényes nappal is szabadon kószáltak az utcákon, de az egyes házakba is berágták magukat.

Az önkormányzat már határozott három utca járhatóvá tételéről. A városrész rehabilitációja előkészítésként pedig a miskolci egyetem szakemberei és hallgatói a napokban kezdték meg az életkörülményekkel, és szociális helyzettel kapcsolatos kérdőívek felvételét mintegy 200 honvédi család részvételével. Ha ez elkészül és feldolgozták, akkor tesznek majd javaslatot az önkormányzatnak, mely ezt beleépíti a városrész rehabilitációjának tervébe.