Hírek

Biztos nem lesz mosoda a Tulipán utcai óvoda helyén


Gajáta Fanni – Makó

Két napirendi téma szerepelt meg a makói képviselő-testület mai rendkívüli ülésen. Az elsőn az óvodai átszervezés volt téma. A Tulipán utcai Óvodát az önkormányzat át szerette volna venni augusztus 31-től az egyházmegyétől, míg a Szent István Egyházi Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumot működtető Boldogasszony Iskolanővérek a Zrínyi utca óvoda üzemetetését kérték a Szeged-Csanádi Egyházmegyétől – azonban egyházmegye ezzel kapcsolatos döntése nem született meg.

Mind a két óvoda dolgozóit és az érintett szülőket május 5-én szóban és írásban is tájékoztatták  a tervezett fenntartó váltásról. A Zrínyi utcai óvodában 70 szülőből 69 támogatta, míg a Tulipán utcai intézményben mind az 55 szülő elutasította ezt – derült ki az ülésen.

Marosvári Attila képviselő (PSZM) megkérdezte, miért nem támogatták a Tulipán utcai óvoda átszervezését a szülők? A polgármester elmondta, azok azzal fogadták, hogy úgy hallották az óvodát bezárják és emiatt nem szeretnék, ha az önkormányzathoz kerülne az intézmény. Olyan hírek keringtek, miszerint mosodát alakítanának ki a helyén.

– Tegnap nem írtuk alá a szándéknyilatkozatokat, ezért – mert ma az utolsó nap volt, amikor a testület ebben az ügyben döntés hozhatott volna – az intézmény jövő tanévtől tervezett átszervezése nem valósulhat meg – tette hozzá Farkas Éva Erzsébet.

Az ülés második napirendi pontjában a Korona kihasználásáról volt szó. A csütörtöki ülésen tévesen nevezték meg a Koronát átvevő cég nevét. Nem a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft., hanem a Makói Városfejlesztő Kft. részére adják térítésmentes használatba június 1-jétől – 3 hónapra.

+++


A katolikus iskolával és a két óvodával kapcsolatban egyébként csütörtöki ülésén már döntött arról a testület hogy jóváhagyják a város és az egyházmegye közötti megállapodást. Ezt a napirendet sürgősségi indítványként terjesztette be az ülés elején a polgármester. Csakhogy az egyházmegye a megállapodást nem írta alá, így a testület döntése okafogyottá vált.