Hírek

Bilincsben az idős emberek kifosztói – videóval


A megalapozott gyanú szerint egymás után három idős embert károsított meg két férfi május 18-án Szegeden és Hódmezővásárhelyen. Először Szegeden, a Jósika utcában a vízmű munkatársának kiadva magukat, csőtörésre hivatkozva lakásába tuszkoltak egy 95 éves asszonyt. A konyhába terelték, ahonnan egyikőjük egészen addig nem engedte ki, amíg a másik a néni megtakarított pénzét meg nem találta. A Jósika utcából a Brüsszeli körútra mentek, ahol ugyanezzel a módszerrel egy másik idős asszony pénzét szerezték meg.

A csongrádi megyeszékhely után Hódmezővásárhelyen, a Rudnay Gyula utcában jutottak be egy idős asszonyhoz azzal a mesével, hogy a vízmű megbízásából ellenőrzik a szolgáltatást. A néni figyelmét elterelték, majd megtakarított pénzével együtt elmenekültek.

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság speciális támogató egységével együttműködve tegnap egy időben Budapesten és Gyulaházán fogták el a bűncselekmény-sorozat elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 40 éves T. Kálmánt és a 41 éves T. Jánost.

Az elfogásról készített videó:

Ellenük személyi szabadság megsértése, kifosztás és lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az egyik gyanúsított szervezetében kábítószer jelenlétét mutatta ki az immunkémiai gyorsteszt, ezért vele szemben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúját is közölték a szegedi nyomozók.

A Szegedi Rendőrkapitányság mindkét férfit őrizetbe vette és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

A rendőrök gyanúja szerint a két férfi az ország más részén is követett el hasonló módszerrel bűncselekményeket, ezért az ügyben további gyanúsítások várhatók.

MH-CSMRFK