Makó

Másfél év után győzelemmel tért vissza Makó Evelyn


Gajáta Fanni – Makó

A 20 éves makói versenyző nagyon sok szép eredményt el a női kick-boxban: hétszer szerezte meg a világkupát, többszörös magyar bajnoki cím tulajdonosa, egyszeres Európa-bajnok junior kategóriában és egyszeres kadett kettes világbajnok. A múlt hétvégén 21. Kick-box Világkupán kategóriájában az első helyezést érte el annak ellenére, hogy másfél év után tért vissza.

– Moldáv ellenfelem volt a  döntőben, akit sikeresen legyőztem – mondta Makó Evelyn. – Április elején döntöttem el, hogy szeretnék indulni ezen a versenyen. Először édesapám csak mosolygott egy jót, majd miután elmondtam, hogy komolyan gondoltam, elkezdődtek a felkészülések. Számomra ez a díj a visszatérést jelenti, nem vagyok benne biztos, hogyha nem így sikerült volna, esetleg akkor még folytatom a versenyzést.

Czirbus Gábor a város nevében csokorral köszöntötte Makó Evelynt.

Evelyn másfél évig szüneteltette ezt a sportot, havonta egyszer-kétszer járt el edzésekre. – Részben az érettségi miatt, illetve lett egy párkapcsolatom is, ezért úgy döntöttem, hogy kicsit pihenek – árulta el.

Az edzéseken édesapja, Makó János és Gaudi Marcell, – aki a kéztechnikáját fejlesztette – készítették fel a versenyre.

A világbajnok édesapjának és edzőjének is kijárt a gratuláció.

– A továbbiakban tervezem a kick-box magyar bajnokságot, amely június 20-án lesz. Ha ezt sikerül megnyernem, akkor indulhatok a felnőtt kick-light világbajnokságon, amelyet Belgrádban tartanak – tette hozzá a világbajnok.

Czirbus Gábor alpolgármester ma kora délután a városházán köszöntötte a sportolót, kiemelve, nagyon büszke rá a város.

– Reméljük, ez a visszatérés nagyon-nagyon hosszú időre fog szólni, és eredményeivel városunk és a sportegyesület nevét is öregbíti majd. Evelyn pályafutása mindenki számára példaértékű lehet. Megmutatta, hogy kitartással, szorgalommal, munkával hova lehet eljutni – mondta.