Makó

Makó lett az ország legsportosabb kisvárosa


Gajáta Fanni – Makó

 

Ma vehette át Kovács Gábor sportszervező azt a kupát és oklevelet, amelyet a város kapott a Kihívás napi eredményéért.

– Magyarországon 26 éve létezik a Kihívás Napja nevezetű sportverseny, Makó 25. éve tagja és résztvevője. A jubileumi alkalommal nem csak részt vettünk, hanem az 5. kategóriában, ahol a 9 ezertől 25 ezer fő lélekszámú települések versenyeztek, Makó lett Magyarország legsportosabb települése – mondta Kovács Gábor a mai sajtótájékoztatón. – Kiss Norbert, a sportért felelős helyettes államtitkár és Czene Attila, a MOB alelnöke adta át a díjat Budapesten.

 

Az időjárás miatt a Kihívás Napja a városi sportcsarnokban indult, majd egész napos sportprogramokkal várták az érdeklődőket a város több pontján is. A makói nevelési-oktatási intézmények is aktívan kivették a részüket, a testnevelés órákon kívül az óraközi szünetekben is sportoltak. Idén újdonságnak számított az is, hogy a Kistérségi Diákolimpia eredményeit ezen a napon hirdették ki a Hagymatikumban, ahol a fiatal sportolók a díjak átadása után strandolhattak.

 

A makói 3-1-2 Meridián torna is csatlakozott idén a Kihívás Napjához, akik az országos szövetségtől emléklapot kaptak, amiért aktívan részt vettek és megtornáztatták az érdeklődőket.