Hírek

Kávézóként nyitják ki nyárra a Korona éttermét


Korom András – Makó

Június 1-től 3 hónapra a Makói Városgazdálkodási Nkft. üzemeltetésébe adja – térítésmentesen – a makói önkormányzat az év elején bérleti díj tartozás miatt bezárt Korona éttermet, hogy az abban kávézót működtethessen.

A város legpatinásabb vendéglátó helyiségét az eltelt évtizedek során többen is kibérelték már üzemeltetésre, de a 826 négyzetméteres étterem, konyha és kiszolgálóhelyiségek bérleti díját senki sem bírta kigazdálkodni – mégpedig a horribilis fűtési díj miatt.

Ha a makói képviselő-testület csütörtök reggel 9-kor kezdődő ülésén rábólint, hogy a Korona éttermét a Városgazdálkodási Nonprofit Kft. működtesse, akkor a vidéken is fogalommá vált étterem ismét várhatja a makói vidéki és külföldi vendégeket.

A száz százalékban az önkormányzat tulajdonában lévő Városgazdálkodási Nkft. egyébként nem kezdő a vendéglátásban, hiszen jelenleg is üzemelteti a Figyi büfét, de korábban a Központi Konyha is hozzá tartozott.

Az ülésen egyébként a képviselők – többek közt – tájékoztatót hallgatnak meg az Alföldvíz Zrt. szolgáltatási tevékenységéről, beszámolót a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szegedi kirendeltsége tevékenységéről, a Makói Városi Televízió Nkft., a Makói Gyógyfürdő Kft., a Makó Kulturális-Közművelődési Nkft., a Városgazdálkodási Nkft., és a Makói Városfejlesztő Kft.tavalyi tevékenységéről. De foglalkoznak majd a gyermekétkeztetés feltételeit javító fejlesztések támogatásával, a VIII. Natura Marosmenti Művésztelep megrendezésével, a civil szervezete önkormányzati támogatása pályázati eredményével is.