Hírek

A bűzre és a rossz járdákra panaszkodtak a Hold utcai fórumon


Gajáta Fanni – Makó

Toldi János települési képviselő ma késő délután tartotta utcafórumát. A hűvös ellenére sokan látogattak ki, hogy elmondhassák gondjukat-bajukat neki és Farkas Éva Erzsébet polgármesternek.

– A Bajcsy-lakóteleppel kapcsolatos örömhíreket szeretnénk megosztani azokkal, akik eljöttek. Itt füvesítésre, rendbetételre, járdák felújítására kerül sor a közeljövőben. A Lesi városrészben elkezdett munkálatok is folytatódnak – mondta Toldi János települési képviselő. – Olyan problémákkal keresnek meg a lakók, mint például a csatornaépítés után a járdák és az utak javítása illetve a lakótelepeken álló zavaró fákra panaszkodnak.

Az utcafórumon a polgármester ismertette a városban az elmúlt fél év történt munkálatokat. Farkas Éva Erzsébet elárulta, hogy a Kálvin téri rendelőket a közeljövőben felújítják, korszerűsítik.

A lakók közül volt, aki a Givaudan elviselhetetlen szagára panaszkodott. A polgármester elmondta, a megoldás folyamatban van, hiszen ezt már több városrészben is gondot okoz. Feljött a Kisköz (a Hold utcát és Szirbik Miklós utcát összekötő köz, az óvodák és bölcsődék mögött) problémája is: egy ott lakó arra panaszkodott, hogy az általános iskolások ott dohányoznak, egyesek pedig nyilvános WC-nek használják. – Ez nem csak veszélyes a kicsikre, hanem undorító és nem egészséges.

A Hold utca forgalmára is panaszkodnak: reggel 7 órától 8-ig és délután 4 órától az utcában nem lehet közlekedni, aamiatt rengeteg autó miatt, amelyekkel a gyerekekért jönnek. A Bajcsy-lakótelepen a nyárfák gyökerei feltörték  a járdákat, ezért azok balesetveszélyesek. Balázs Lajosnét is a járdák állapota zavarja. – Amelyik lakótömb összefog és panaszkodik, ott új járda van, a többit meg meg sem nézik. Szerintem a járda közös, közterület, ha valaki hozzáértő körbejárná, látná, hogy mit kell javítani – mondta.

Voltak, akiket az esőzések utáni nagy tócsák zavarják, amelyek valamilyen út- vagy járdahiba miatt maradnak meg. Siket Tibor, a műszaki osztály vezetője mindenki panaszát feljegyezte.