Hírek

Szappanopera lett a Viziközmű Kft. iratátadásából


Korom András – Makó
Miután május 18-án nem kapta meg Munz Károlytól a Makó-Térségi Viziközmű Kft. kért iratanyagát, Farkas Éva Erzsébet polgármester a mai napot szabta meg a végelszámolónak, hogy adja át azokat. Az az anyagok egy részét elektronikus levélben, táblázat formájában ma elküldte a városházára, a másik részét késő délután személyesen vitte be, s zárt ajtók mögött adta át azt a városvezetőknek.

– Mai napra kértük többek közt a jutalmak, prémiumok , törzsgázra és igazgatói dicséreteknek és egyéb jutalmaknak bérkartonokban rögzített táblázatos kimutatását, melyeket május 18-án nem adott át. Ezt a táblázatot ma elektronikus levélben megkaptuk – mondta Farkas Éva Erzsébet. A polgármester hozzátette: kérték az indokolatlanul magas jutalom és prémium kifizetésekkel kapcsolatos határozatokat, jóváhagyási dokumentumait, melyek alapján ezeket kifizették.

– Megdöbbentő dokumentumokat vettem át Munz Károly végelszámolótól. Olyan, a jóváhagyást igazoló dokumentumokat kaptunk, melyek az egykori vezérigazgató kézzel írt jutalmi javaslattételeit tartalmazza. Pedig ezekben az ügyekben konkrét határozatokat kellett volna hozni arról, hogy ki milyen jogcímen kap jutalmat.

Farkas Éva Erzsébet a ma kapott iratokkal. Még mindig hiányosak.

A végelszámoló nem adta le – bár a városháza ezt is kérte tőle – a szállítókkal kapcsolatos iratokat, illetve két munkaszerződést sem. Ez utóbbiakat azért tartják fontosnak, mert  ezen munkavállalók vélhetően rokoni kapcsolatban állnak a volt vezérigazgatóval.

– Kértük a végelszámolótól az alvállalkozói szerződéseket is, ugyanis a 2009-es taggyűlések jegyzőkönyvéből kiderült, hogy akkor a Makó-Térségi Viziközmű Kft. bővítette feladatellátását, s a pluszban felvett feladatait cégekhez, vállalkozókhoz szervezte ki. Ezeket az alvállalkozói szerződéseket sajnos ma sem kaptuk meg – mondta a polgármester. Hozzátette: a végelszámoló azt mondta, hogy az irattározást végző céget írásban kérte, hogy ezeket nyújtsa át, s ahogy ezeket megkapja tőlük, akkor átadja a városnak.
Munz Károly végelszámoló nem kívánt nyilatkozni a sajtónak.

+++


Farkas Éva Erzsébet kérdésünkre elmondta: a legutóbbi testüteti ülésen hozott határozat alapján csütörtökön levélben kérik a végelszámolót, hogy 8 napon belül hívja össze a Viziközmű Kft. taggyűlését, mely fő napirendi pontja a végelszámolói megbízása megszüntetése. Csütörtökön adják postára a legfőbb ügyésznek azt a feljelentést, mely megtételére szintén a testület kötelezte a polgármester.

A város egyébként még egy dolgot lépett: a Viziközmű volt alvállalkozóitól péntekig kérte be a velük kötött szerződések másolatait.