Makó

Farkas Dániel és Ornyik Attila a rákosi tanyanap gólkirálya


A Makó-rákosi Pünkösdi Tanyanap egyik újdonsága volt az idén, a korábbiakhoz képest, hogy új vándorkupát kaptak az amatőr focikupa nyertesei, az Alkony FC csapata. A második helyen Az Arany Csapat, Shenkick SC végzett, őket az Olympic, a Jumbo FC és a Jóbarátok grupja követte.  Az idei gólkirályok Farkas Dániel és Ornyik Attila lettek, a legjobb védő címet Magyar Attila kapta.

Czirbus Gábor Makó alpolgármestere és Kádár József települési képviselő együtt adták át díjakat a Makó-rákosi Sportpályán. Hagyomány, hogy ilyenkor köszöntik a falu legidősebb és legfiatalabb polgárát. A 90 éves Barta Sándorné Juliska nénit, és a féléves Rácz Péter Rikárdót is ünnepelték ez alkalomból.

Volt rajz- és futóverseny. Fellépett a Forgatós Táncegyüttes, a MENYUKE Délalföldi Batyus Bál című műsorát mutatta be, táncos műsort adott a Makói Kelly Táncstúdió és a pitvarosi Betonpillangók nevű csoport.

A faluszépítő verseny 2015-ös díjazottjai:
Martonosi Imre, Tézsla Antal. özv. Ménesi Jánosné, K. Varga István, Szentpéteri Imre, Kerekes László, Nagy Józsefné. Batik György. ifj. Sipos Mihály. Törős Ferenc. id. Kiss János. özv. Baranyi Mihály, özv. Martonosi Ferencné. Kovács József. Sipos Mihály. Galamb István, özv. Barta Sándorné, Herta Weishaupl és Kurunczi Mihály.

Képek a tanyanapról: