Hírek

Kézműves- és virágkiállítás színesíti az apátfalvi pünkösdölést


Gajáta Fanni – Apátfalva

Csodálatos virágok, egyedi kézműves díszek, krémek és szappanok is helyet kaptak az apátfalvi Pünkösdölésen. Idén 15. alkalommal rendezték meg a virágkiállítást. Langó Imre települési képviselő elmondta, a virágok az életünk részei. – A virág részese az életünknek, segíti a nyugalmunkat és létünket. Ezt szeretné szolgálni a 15. alkalommal megrendezett virágkiállítás is.

Simon Mihályné, a rendezvény főszervezője elmondta 2000-ben jött fel egy baráti beszélgetés során az ötlet, hogy akár Apátfalván is lehetne szervezni virágkiállítást. Korábban a falunapokon tartották, idén volt először pünkösdkor. Minden évben nagy sikere van a kiállításnak, amelyen volt már menyasszonyi ruhabemutató, sima bemutató és kézműves munkák bemutatása is.

Idén a Kardos István Néptánccsoport, a Kerekes Márton Népdalkör és Citerazenekar is fellépett a rendezvényen, majd a délutáni órákban a Mívesház Manufaktúra Divatbemutatóját tekinthették meg az érdeklődők.

Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármester elmondta: a jubileumi, 15. kiállítást helyi vállalkozók csinálják, illetve helybeliek lépnek fel. Ilyen volt a Mívesház Manufaktúra Divatbemutatója, ahol az apátfalvi ifjúság és felnőttek modellkedtek. – Apátfalva önkormányzat a mindig támogatja a rendezvényt – tette hozzá.

A napot bál zárja, melyen Csomor Nóra szórakoztatja a résztvevőket

Holnap délelőtt 10 órakor kezdődök a pünkösdi fúvószenekari koncert, a rendőrség melletti parkban. Ezt megelőzően a szolnoki Alföldi Olajbányász Zenekar, a Makói Általános Iskola Fúvószenekara, fél 10-től tartanak felvonulást a Kölcsey és Templom utca kereszteződésétől a Templom utcán át a koncert helyszínéig.

A mai rendezvénysorozat képekben: