Egy gyermekeket szállító autóbusz ütközött hátulról egy munkagépnek a 43-as számú főúton Makó közelében tegnap délután 4 óra 50 perc körül. A mentők a helyszínről a busz egyik felnőtt utasát vitték kórházba. A buszon utazó másik tanár, mivel a gyerekeken sérülést nem látott, átszállította őket egy közvetlenül mögöttük haladó autóbuszra, így ők nem várták meg a helyszínen a mentőket. Amikor a helyszínelő rendőrök erről értesültek, haladéktalanul intézkedtek a gyerekek orvosi vizsgálatára. Az ellátást végző egészségügyi intézmény tájékoztatása szerint a buszon utazó 33 gyermek közül 9-et megfigyelésre kórházban tartottak. Majd, mert jól voltak, hazaengedték őket.

A baleset körülményeit a Makói Rendőrkapitányság vizsgálja.
 

Korábban íítuk:

Úthengerrel ütközött egy gyerekeket szállító autóbusz ma késő délután a 43-as számú főút kiszombori szakaszán.

A helyszínre perceken belül kiérkeztek Makóról a hivatásos tűzoltók, majd hozzáláttak a műszaki mentési munkálatokhoz. Elsődleges információink szerint a buszon harminchárom gyerek utazott, közülük senki nem sérült meg. A buszon utazó egyik felnőttet és a busz vezetőjét a helyszínen vizsgálják a mentők. Az úthenger vezetője nem sérült meg.

A gyermekeket mentesítő busszal szállítják tovább. A helyszínelés és a műszaki mentési munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták, ezért arra kérik a járművezetőket, hogy kerüljék el a helyszínt! Kerülni Kiszomboron keresztül tudnak.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest