Hírek

Júliusban kezdődik a földeáki út felújítása


Korom András – Földeák

Székely Tamás, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója hírportálunk érdeklődsére elmondta szerdán adták át a 10 és 17 kilométer közötti első munkaterületet a kivitelezőnek, melynek egy hónap áll a rendelkezésére, hogy elkészítse a felújítási tervet. Ha ezt a Magyar Közút jóváhagyta, júliusban kezdődhet a tényéleges munka az első szakaszon. A sztrádáig hátralévő további kilométerekre is sor kerül, hiszen teljes útszakasz felújításának befejezési határideje idén november 30-a. A körülbelül 15 kilométeres szakasz összesen 1,5 milliárd forintba kerül.

Robogó kamion a földeáki úton, az autópálya közelében.

Mint azt az arra közlekedők jól tudják, a Makót és Hódmezővásárhellyel összekötő földeáki út Szikáncs és Hódmezővásárhely közötti szakaszát 2009-ben újították fel, az ma is a megye egyik legjobb minőségű útjának számít. A júliusban induló építkezés befejezése után a közút teljes hossza ilyen lesz, biztosítva az autópálya elérését Hódmezővásárhely felől.

Az építekezés során nem csak az út meglehetősen hullámosra változott burkolatát cserélik ki, s építik át nagyobb teherbírásúra, de ahol szükséges, ott az útlaapot is teljes egészében kicserélik.