Hírek

Ál vízvezeték szerelők raboltak


A feljelentés adatai szerint május 18-án 10 óra körül két magát vízvezeték-szerelőnek kiadó férfi a lakásába tuszkolt egy 95 éves asszonyt Szegeden, a Jósika utcában. Egyikőjük folyamatosan szóval tartotta a sértettet a konyhában, míg társa átnézte a lakást. Végül a néni megtakarított pénzével elmenekültek. Személyi sérülés nem történt. A Szegedi Rendőrkapitányság rablás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást.

 

Rendőrségi fantomkép a gyanúsítottakról.

Hasonló eset történt Hódmezővásárhelyen 12 óra körül. A Rudnay Gyula utcában szintén egy idős asszonyhoz ment be két férfi magát vízvezeték-szerelőnek kiadva. Elterelték a sértett figyelmét, akitől készpénzt tulajdonítottak el. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság lopás vétségének gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettesek ellen.

A bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható férfiakról grafika készült. A rendőrség kéri, hogy aki a grafikákon látható személyeket felismeri, tartózkodási helyükről vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 62/562-423-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs; 8-16; p: 8-13), a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

MH-CSMRFK